BLOG

A Te cégednek való egy penteszt? 5 dolog, amit érdemes előtte megfontolni

Már van elképzelésed arról, mi az a penteszt, sőt, már lehet, hogy fontolgatod, hogy igénybe vegyél valamilyen penteszt szolgáltatást.

Tisztában vagy vele, hogy a penteszt a kibervédelem egyik pillére, amivel hatékonyan lehet a biztonsági réseket azonosítani. Pontosan tudod, hogy a pentesztelést hivatásos, etikus hackerek végzik - hasonló eszközökkel, mint a fekete kalapos hackerek, de ellenőrzött formában, sérülékenységek azonosítása és javítása érdekében.

Mit érdemes még egyszer átgondolni, mielőtt belevágsz? Mutatjuk!

Többféle sebezhetőséget azonosítunk - többféle módszerrel

A penteszt alkalmával automatizált és manuális eszközöket használunk és igyekszünk felderíteni a kihasználható sérülékenységeket, sőt akár eddig nem ismert sérülékenységeket is fellelhetünk. Ez azt jelenti, hogy valami teljesen új sérülékenységet is feltárhatunk, ami potenciálisan óriási veszélyt jelenthet egy szervezetre, annak zavartalan ügymenetére.

Kicsi a bors, de erős

Etikus hackereink tisztában vannak vele, hogy több kisebb vagy jelentéktelenebbnek tűnő sérülékenység képes elvezetni nagyobb kockázatú veszélyekhez. Így pedig tudnak azonosítani olyan belépési pontokat, mint egy egyszerű hibaoldal, ami pedig elvezethet egy komolyabb és veszélyesebb, potenciálisan nagyobb kárt okozó sérülékenységig.

Megoldásokkal távozol

A penteszt lényege nemcsak a konkrét sérülékenységek azonosítása, hanem az azokra adott válaszok és iránymutatások kidolgozása. A vizsgálat végeztével részletes technikai és összefoglaló vezetői jelentést készítünk, amelyekben kitérünk a sérülékenységekből származó biztonsági események kockázataira és a megoldási javaslatokra. Támogatjuk ügyfeleinket a kockázatok csökkentését célzó akciótervek kialakításában, valamint a megoldásokat követő visszamérésekben.

Bizalom

Mint minden üzleti szolgáltatásnál, a bizalomnak a penteszt során is fontos szerepe van. Győződj meg róla, kit engedsz közel informatikai háttered legsebezhetőbb részeihez. Egy rosszul elvégzett penteszt katasztrofálisan végződhet: szerverleállás, adatszivárgás - csak hogy párat említsünk.

Végül, de nem utolsósorban pedig fogadj el tőlünk egy jó tanácsot: ne akarj jó benyomást kelteni!

Ez alatt azt értjük, hogy ne próbáld jobb színben feltüntetni az adott alkalmazást vagy rendszert, amit vizsgálni fognak a pentesztelők. Ne készülj rá - az igazi támadásról sem tudod, mikor vagy honnan fog jönni. Pontosan ezért egy pentesztnek is hasonló körülmények között kell zajlania, mint a való életben.

Ha érdekelnek a Quadron penteszt szolgáltatásai és szeretnéd, hogy etikus hackereink vizsgálják meg közelebbről informatikai rendszered vagy alkalmazásodat, akkor most a legalkalmasabb az idő, hogy igénybe vedd őket! 🎁 Hiszen ingyen e-learning csomagot ajándékozunk mellé egészen december 15-ig.Tudj meg többet ► https://quadron.hu/blog/pentest/