Blog » Blog » Mit akar Elon Musk a Twittertől?

Mit akar Elon Musk a Twittertől?

Elég sok a kérdőjel a Twitter háza táján, ugyanis korábban arról volt szó, hogy az Elon Musk felvásárolja a közösségi platformot. Mostanra azonban úgy tűnik, hogy megváltozott a helyzet, azaz a biznisz mégsem jön létre, mert a Tesla elnöke úgy döntött, hogy eláll az üzlettől.

Inkább vállalja, hogy emiatt kifizet 1 milliárd dollárt, de mégsem állapodik meg a vásárlásról. Erről a lépéséről már jogászain keresztül tájékoztatta a SEC-et, az amerikai tőzsdefelügyeletet is.

A Twittert rendszeresen használók aggódtak, hogy amennyiben Elon Musk mégis megveszi kedvenc oldalukat, akkor a mikro blogolás nem lesz elérhető a továbbiakban. A mikro blogging-szolgáltatásnak manapság amúgy is komoly próbatételeket kellett kiállnia.

Mikro blogging

A mikro blogolás újabban egyre népszerűbb, ugyanis miért kéne valamit hosszan kifejteni, ha az röviden is megfogalmazható. Ennek jegyében született meg a mikro blogging, ami nemcsak blogot jelent, mert beletartozik minden olyan rövid, 300 szót nem meghaladó bejegyzés, ami egy közösségi oldalon megjelenik.

Tartalmazhat a szövegen túl filmet, képet, hangot is. Egyre nagyobb a térhódítása, úgy tűnik, lassan erre fog áttevődni globális szinten a csevegés.

Musk saját közösségi oldalt nyit

Meg nem erősített hírek szerint elképzelhetőnek látszik, hogy – annak ellenére, hogy az eredetileg dél-afrikai származású üzletember mégsem szerzi meg a Twittert, mégis lesz saját közösségi oldala, ugyanis a jelek szerint indít egyet.

Ha lehet hinni a statisztikáknak, a világ egyik leggazdagabb embere egy kérdésre, melyben azt firtatták, hogy – mivel nem jön létre a Twitter és közte a megállapodás a vásárlásról, – elképzelhető-e a jövőben, hogy legyen saját közösségi oldala, érdekesen felelt, ugyanis az „x.com” domain névvel reagált a felvetésre.

Az „X.com”-ról azt kell tudni, hogy ez volt a világon az egyik első online bank. 1999-ben alakult, alapítói között Elon Musk is megtalálható. Az X.com-nál az indulás után nem sokkal vetélkedés alakult ki Elon Musk és az egyik alapítótárs, Harris Fricker között. A versengés odáig fajult, hogy a végén Fricker szerette volna átvenni az irányítást az X.com felett, és ennek érdekében minden eszközt bevetett, vezérigazgató akart lenni.

Nem járt sikerrel, mert a következő évben az X.com egyesült egy másik szoftvercéggel. A vállalat azért keltette fel Elon Musk érdeklődését, mert egyszerű volt a fizetési rendszere. Mint legfőbb részvényes, az egyesült cégeknek Musk lett a vezérigazgatója. A két cég neve az egyesülést követően nem sokkal a mindenki által már közismert PayPal lett.

A név marad

Érzelmi okokra hivatkozva 2017. évben Musk visszavásárolta az „x.com” domain nevet, és mivel ez azóta is az ő tulajdonában van, elképzelhető, hogy ezzel a néven indít egy új közösségi oldalt. Azonban még bármi történhet, mert hiába jelent ki valamit Elon Musk, az még nem biztos, hogy úgy is van – remek példa erre, hogy nyilatkozatával ellentétben mégsem vásárolja meg a Twittert.

Találgatni azonban lehet, de majd csak a jövőben fog kiderülni, hogy ténylegesen mi is Elon Musk igazi terve. Az eddigi gyakorlat azt mutatja, ha nem természetes úton szerveződik egy közösségi oldal, akkor az valószínűleg nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, és csak bukás lehet a vége.