Blog » Blog » QUADRON Kibervédelmi Zrt. – az előremutató oktatás forradalma az információbiztonság terén

QUADRON Kibervédelmi Zrt. – az előremutató oktatás forradalma az információbiztonság terén

A digitális világban, ahol az egyébként is növekvő számú kibertámadások és fenyegetések egyre összetettebb formákat öltenek, a tudatosság és a megfelelő biztonsági ismeretek birtoklása kulcsfontosságú. A QUADRON Kibervédelmi Zrt. Oktatási Üzletága éppen ezt a rést tölti be a piacon az információbiztonsági e-learning tananyagaival.

A felhasználói visszajelzések alapján kiderült, hogy slágertermékeink nemcsak hasznosak, hanem népszerűek is. Elégedett ügyfeleink többezer felhasználója közül 618 önkéntes felhasználói visszajelzés értékelése alapján az „Adathalászat, kész átverés” című tananyagunk a legkedveltebb, amely a címben is említett módszert járja körül, azaz a trükkös e-mailek és üzenetek világát, amik adataink ellopására irányulnak. A második helyen a „Mobileszközök és mobil alkalmazások biztonsági kérdései” c. anyagunk áll. A dobogó harmadik fokán a pszichológiai manipulációt – azaz social engineeringet –boncolgató tananyagunk áll, amely a támadások sikerességének pszichológiai hátterére összpontosít.

A felhasználók külön dicsérték a tananyagok struktúráját, kiemelve a fejezetek jó felépítését és logikus egymásra épülését, ami kulcsfontosságú az összetett témák megértésében. A tananyagok modern és felhasználóbarát kinézete is pozitív fogadtatásra talált, többek között olyan megjegyzésekkel, hogy „Nagyon tetszett, ilyen egy modern e-learning tananyag!„.

Ezek a tananyagok nemcsak informálnak, hanem felvértezik a felhasználókat a leggyakoribb támadási formákkal szembeni védekezéshez szükséges tudással, készségekkel. A pszichológiai manipuláció, beleértve az adathalászatot, mint az egyik leggyakoribb támadási forma, kiemelt figyelmet érdemel. Ezek a módszerek éppen az emberi természet biztonsági „sérülékenységeit” használják ki, mint a bizalom, félelem vagy a kíváncsiság, és sajnos nagy hatékonysággal veszik célba azokat a felhasználókat, akik nem rendelkeznek megfelelő tudással.

A QUADRON Oktatási Üzletága által kínált tananyagok nemcsak felhívják a figyelmet ezekre a veszélyekre és jellemzőikre, hanem gyakorlati tudást és eszközöket is nyújtanak a védekezéshez.

Tekintettel a pozitív visszajelzésekre és a tananyagok magas minőségére, minden cégnek és felhasználónak, aki komolyan veszi az információbiztonságot, érdemes megfontolnia a QUADRON által kínált oktatási lehetőségeket. Az információbiztonság nemcsak egy technikai kérdés, hanem egy folyamatosan fejlődő és változó terület, ahol a tudatosság és az ismeretek frissítése elengedhetetlen. Válaszd a QUADRON tananyagait, és tedd meg az első lépéseket egy biztonságosabb digitális jövő felé!

Bővebb információt az üzletágról és a tananyagokról a Quadron Kibervédelmi Zrt. weboldalán találsz.